Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 200 gradë dhe prisni gjysmën e ananasit në kube.
Gjusmën priteni në feta dhe mbulojini dhe futini në ftohje.
Shtrojini kubat e ananasit mbi një fletë pjekje dhe hidhuni sipër60 gr sheqer.
Piqini për 10-15 minuta deri sa të karamelizohet.
Përhapeni kokosin në një fletë të veçantë për pjekje dhe piqeni për 5 minuta.
Në një enë rrihni vezët dhe 100 gr sheqer.
Hidhni kremin në një tas të veçantë, pastaj shtoni vezët me lëng limoni, rum, krem kokosit dhe ananasin e karamelizuar.
Lyejeni me vaj tavën e ëmbëlsirave dhe shtroni sipër sheqer pluhur.
Hidheni përzierjen e kremit në tavë dhe lëreni të pushojë.
Mbulojeni dhe futeni në frigorifer të qëndrojë gjithë natën.
Nxirreni ëmbëlsirën nga frigoriferi dhe hiqeni nga tava.
Vendosni fetat e ananasit që kishit lënë në frogorifer sipër.
Lyeni çdo fetë me copat e skuqura të kokosit, pastaj shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment