Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë dhe prisni gjysmën e ananasit në kube.
Gjusmën priteni në feta dhe mbulojini dhe futini në ftohje.
Shtrojini kubat e ananasit mbi një fletë pjekje dhe hidhuni sipër60 gr sheqer.
Piqini për 10-15 minuta deri sa të karamelizohet.
Përhapeni kokosin në një fletë të veçantë për pjekje dhe piqeni për 5 minuta.
Në një enë rrihni vezët dhe 100 gr sheqer.
Hidhni kremin në një tas të veçantë, pastaj shtoni vezët me lëng limoni, rum, krem kokosit dhe ananasin e karamelizuar.
Lyejeni me vaj tavën e ëmbëlsirave dhe shtroni sipër sheqer pluhur.
Hidheni përzierjen e kremit në tavë dhe lëreni të pushojë.
Mbulojeni dhe futeni në frigorifer të qëndrojë gjithë natën.
Nxirreni ëmbëlsirën nga frigoriferi dhe hiqeni nga tava.
Vendosni fetat e ananasit që kishit lënë në frogorifer sipër.
Lyeni çdo fetë me copat e skuqura të kokosit, pastaj shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment