Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas përziejmë së bashku 1/4 filxhan vaj ulliri, lëng limoni, uthull, hudhër, 2 lugë rigon, 1 lugë gjelle borzilok, trumzë, coriander, kripë dhe piper për shije.
Vendosni mishin e pulës në një qese kuzhine dhe marinojeni me vaj ulliri, kripë e piper.
Rriheni pak mishin dhe vuloseni qesen, futeni në frigorifer deri në 2 orë.
Ngrohni një skarë mbi nxehtësi të lartë.
Marinoni të gjitha perimet me vaj ulliri, rigon, borzilok dhe kripë.
Lyeni skarën me vaj dhe vendosni perimet të piqen.
Pasi keni mbaruar me perimet, hidhni mishin tek zgara dhe piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Vendosini perimet dhe mishin në turjelë dhe shërbejini me pak borzilok nga sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment