Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tas përziejmë së bashku 1/4 filxhan vaj ulliri, lëng limoni, uthull, hudhër, 2 lugë rigon, 1 lugë gjelle borzilok, trumzë, coriander, kripë dhe piper për shije.
Vendosni mishin e pulës në një qese kuzhine dhe marinojeni me vaj ulliri, kripë e piper.
Rriheni pak mishin dhe vuloseni qesen, futeni në frigorifer deri në 2 orë.
Ngrohni një skarë mbi nxehtësi të lartë.
Marinoni të gjitha perimet me vaj ulliri, rigon, borzilok dhe kripë.
Lyeni skarën me vaj dhe vendosni perimet të piqen.
Pasi keni mbaruar me perimet, hidhni mishin tek zgara dhe piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Vendosini perimet dhe mishin në turjelë dhe shërbejini me pak borzilok nga sipër.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment