Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë shtoni panën dhe e përzieni me një rrahës elektrik.
Shtoni qumështin e kondensuar dhe vaniljen. I trazoni mirë. Ndajeni masën në dy pjesë dhe tek njëra shtoni kakaon.
Tani merrni 1 biskotë që në këtë rast këshillohet të jenë drejtëkëndëshe dhe i shtroni sipër një lugë gjelle nga kremi i bardhë, vendosni një biskotë tjetër dhe shtroni një lugë gjelle nga kremi me kakao.
Përsëriteni këtë dy herë (pra gjithsesj do jenë 4 biskota).
Qëroni nektarinat, i hiqni bërthamat dhe lëkurën. Më pas i kaloni në tenxhere, i shtoni dy lugë gjelle sheqer dhe prisni derisa të treten.
Pas kësaj i lini të ftohen disi.
Merrni një tavë dhe shtroni në të akulloret me biskota. Sipër i shtoni nektarinat e sheqerosura.
I fusni akulloret në frigorifer dhe i lini për të paktën dy orë. Pas kësaj mund t’i shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment