Karrota të pjekura me djathë dhe xhinxher, super të shijshme
1 kg karrota
300 gr patate
80 gr arra
Djathë i grirë
Gjalpë
Galetë
Xhinxher
Miell
Kripë, Piper
1.Qëroni karrotat dhe 700 gr prijini në rende.
2.300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt.
3.Qëroni patatet dhe prijini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e prera në rende në një tenxhere me 150 gr ujë, pak gjalpë dhe pak xhinxher.
4.Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin.
5.Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini.
6.Grijini arrat dhe shtojuani patateve. Hidhuni edhe kripë, pidjathper dhe pak galetë.
7.Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell.
8.Kulloni karrotat e prera hollë nga uji.
9.Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten.
10.Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. Shkrini 50 gr gjalpë dhe spërkateni mbi toptha.
11.Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C.
Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar. Në një tigan...
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini. Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta....
Lini një koment