Karrota të pjekura me djathë dhe xhinxher, super të shijshme
1 kg karrota
300 gr patate
80 gr arra
Djathë i grirë
Gjalpë
Galetë
Xhinxher
Miell
Kripë, Piper
1.Qëroni karrotat dhe 700 gr prijini në rende.
2.300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt.
3.Qëroni patatet dhe prijini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e prera në rende në një tenxhere me 150 gr ujë, pak gjalpë dhe pak xhinxher.
4.Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin.
5.Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini.
6.Grijini arrat dhe shtojuani patateve. Hidhuni edhe kripë, pidjathper dhe pak galetë.
7.Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell.
8.Kulloni karrotat e prera hollë nga uji.
9.Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten.
10.Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. Shkrini 50 gr gjalpë dhe spërkateni mbi toptha.
11.Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment