Karrota të pjekura me djathë dhe xhinxher, super të shijshme
1 kg karrota
300 gr patate
80 gr arra
Djathë i grirë
Gjalpë
Galetë
Xhinxher
Miell
Kripë, Piper
1.Qëroni karrotat dhe 700 gr prijini në rende.
2.300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt.
3.Qëroni patatet dhe prijini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e prera në rende në një tenxhere me 150 gr ujë, pak gjalpë dhe pak xhinxher.
4.Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin.
5.Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini.
6.Grijini arrat dhe shtojuani patateve. Hidhuni edhe kripë, pidjathper dhe pak galetë.
7.Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell.
8.Kulloni karrotat e prera hollë nga uji.
9.Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten.
10.Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. Shkrini 50 gr gjalpë dhe spërkateni mbi toptha.
11.Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Lini një koment