Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Qëroni karrotat dhe 700 gr pritini në rende.
2.300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt.
3.Qëroni patatet dhe pritini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e prera në rende në një tenxhere me 150 gr ujë, pak gjalpë dhe pak xhinxher.
4.Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin.
5.Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini.
6.Grijini arrat dhe shtojuani patateve.Hidhuni edhe kripë, piper dhe pak galetë.
7.Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell.
8.Kulloni karrotat e prera hollë nga uji.
9.Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten.
10.Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. 11.Shkrini 50 gr gjalpë dhe spërkateni mbi toptha.
12.Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment