1.Qëroni karrotat dhe 700 gr pritini në rende. 2.300 gr grijini në fije të holla dhe futini në ujë të akullt. 3.Qëroni patatet dhe pritini në copa të vogla. Vendosini bashkë me karotat e prera në rende në një tenxhere me 150 gr ujë, pak gjalpë dhe pak xhinxher. 4.Gatuajini në zjarr të ulët për 30-35 minuta, derisa të pijnë ujin. 5.Hidhuni edhe kripë dhe lërini edhe 2 minuta, pastaj hiquni ujin dhe shtypini. 6.Grijini arrat dhe shtojuani patateve.Hidhuni edhe kripë, piper dhe pak galetë. 7.Formoni me këtë brumë rreth 24 toptha dhe vendosini në një tepsi me miell. 8.Kulloni karrotat e prera hollë nga uji. 9.Vendosini në një enë, hidhuni kripë dhe rrotullojini topthat sipër tyre, që të ngjiten. 10.Vendosini këto toptha në një tepsi të mbuluar me një letër për pjekje. 11.Shkrini 50 gr gjalpë dhe spërkateni mbi toptha. 12.Hidhni edhe pak djathë të grirë dhe futini në furrë për 15 minuta, në 200 °C.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment