2 karota të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
2 thelpinj hudhre, te grira imet
30g xhenxhefil me rrënjë të freskët, të qëruar dhe të copëtuar imët
1 lugë kripë
15g koriandër të freskët të larë dhe të copëtuar imët
1 lugë shafran i Indisë
1 lugë farat e qimnon
1 lugë fara kardamomë të bluar
200g thjerrëza të kuqe
225g spinaq i larë
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Për servirje:
4 lugë kos
1 lime, të grirë imët dhe lëng
Nxehni vajin në një tenxhere mbi një zjarr mesatar, pastaj shtoni qepën, selinon, karrotën, hudhrën, xhenxhefilin dhe kripën. Skuqini për 15 minuta, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të tejdukshme.
Shtoni koriandër, shafran,qimnon dhe kardamom dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni thjerrëzat dhe 1.5 litra ujë.
Vendoseni supën të ziejë dhe gatuajeni për 10 minuta ose derisa thjerrëzat të jenë zbutur.
Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të zbutet, pastaj shtoni pak piper të zi dhe krip.
Shërbejeni në tas me një lugë kos dhe një spërkatje lime.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento