2 karota të mëdha, të qëruara dhe të prera në kubikë
2 thelpinj hudhre, te grira imet
30g xhenxhefil me rrënjë të freskët, të qëruar dhe të copëtuar imët
1 lugë kripë
15g koriandër të freskët të larë dhe të copëtuar imët
1 lugë shafran i Indisë
1 lugë farat e qimnon
1 lugë fara kardamomë të bluar
200g thjerrëza të kuqe
225g spinaq i larë
Kripë dhe piper i zi i sapo bluar
Për servirje:
4 lugë kos
1 lime, të grirë imët dhe lëng
Nxehni vajin në një tenxhere mbi një zjarr mesatar, pastaj shtoni qepën, selinon, karrotën, hudhrën, xhenxhefilin dhe kripën. Skuqini për 15 minuta, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të tejdukshme.
Shtoni koriandër, shafran,qimnon dhe kardamom dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni thjerrëzat dhe 1.5 litra ujë.
Vendoseni supën të ziejë dhe gatuajeni për 10 minuta ose derisa thjerrëzat të jenë zbutur.
Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të zbutet, pastaj shtoni pak piper të zi dhe krip.
Shërbejeni në tas me një lugë kos dhe një spërkatje lime.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento