Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Marinoni karkalecat me borzilok, kripë dhe piper.
Në një tigan skuqni 1 lugë gjelle gjalpë dhe më pas shtoni karkalecat.
Pas 3 minutash i hiqni karkalecat dhe i lini mënjanë.
Në po të njëjtin tigan skuqni gjalpin e mbetur. Shtoni hudhrat dhe lëngun e perimeve. Tani shtoni spinaqin dhe e lini të marrë një valë për 2-3 minuta.
Shtoni panën dhe i përzieni mirë. Prisni derisa masa të trashet disi.
Shtoni djathin parmigiano dhe prisni sa të shkrihet.
Në fund shtoni karkalecat.
Pas 3 minutash e hiqni tiganin nga zjarri.
Shijojini të ngrohta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment