Sugjerojmë:

Karkaleca të pjekur me hudhra e mjaltë. Super recetë, super shije!

Karkaleca të pjekur me hudhra e mjaltë. Super recetë, super shije!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

I gjithë sekreti qendron tek marinimi i karkalecave.

Ingredientët

  • ½ filxhan me mjaltë
  • 6 lugë gjelle salcë soje
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 4 thelpi hudhra
  • ½ lugë çaji spec të kuq pluhur
  • 36 karkaleca të pastruar e qëruar
  • Qepë e njomë e grirë imët ose majdanoz për servirje

Udhëzimet

1

Në një tas bashkoni mjaltin, salcën soje, vajin e ullirit, hudhrat dhe specin e kuq pluhur. I përzieni mirë të gjitha bashkë.

2

Brenda kësaj maske shtoni karkalecat. I trazoni me dorë që të marinohen mirë.

3

E mbështillni tasin me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer për të paktën 30 minuta.

4

Më pas karkalecat mund t’i piqni në një skarë ose në furrë për 5 minuta në 180 gradë.

5

Mos harroni të shtroni një letër kuzhine në tavë paraprakisht. Këto karkaleca do ju shijojnë kaq shumë me pak qepë të njomë sipër ose majdanoz!

Lini një koment