Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
I gjithë sekreti qendron tek marinimi i karkalecave.
Në një tas bashkoni mjaltin, salcën soje, vajin e ullirit, hudhrat dhe specin e kuq pluhur. I përzieni mirë të gjitha bashkë.
Brenda kësaj maske shtoni karkalecat. I trazoni me dorë që të marinohen mirë.
E mbështillni tasin me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Më pas karkalecat mund t’i piqni në një skarë ose në furrë për 5 minuta në 180 gradë.
Mos harroni të shtroni një letër kuzhine në tavë paraprakisht. Këto karkaleca do ju shijojnë kaq shumë me pak qepë të njomë sipër ose majdanoz!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment