Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Futeni mjaltin, salcën e sojes, hudhren dhe xhenxhefilin së bashku në një tas të mesëm.
Vendosni karkalecat në një qese dhe hidhni gjysmën e përzierjes së marinadës në krye duke e përzier.
Lërini karkaleca të marinohen në frigorifer për 15 minuta ose 8-12 orë.
Mbulojini dhe ftohni pjesën tjetër të marinadës.
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe vendosni karkalecat në tigan.
Gatuajini karkalecat në të dyja anët pastaj shtoni marinadën e mbetur dhe gatuajini rreth 1 minutë më shumë.
Shërbejini karkalecat me salcë dhe një garniturë me qepë të njomë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment