Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Futeni mjaltin, salcën e sojes, hudhren dhe xhenxhefilin së bashku në një tas të mesëm.
Vendosni karkalecat në një qese dhe hidhni gjysmën e përzierjes së marinadës në krye duke e përzier.
Lërini karkaleca të marinohen në frigorifer për 15 minuta ose 8-12 orë.
Mbulojini dhe ftohni pjesën tjetër të marinadës.
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe vendosni karkalecat në tigan.
Gatuajini karkalecat në të dyja anët pastaj shtoni marinadën e mbetur dhe gatuajini rreth 1 minutë më shumë.
Shërbejini karkalecat me salcë dhe një garniturë me qepë të njomë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment