Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Merrni një tenxhere të madhe me ujë të kripur dhe vereni të valojë.
Fusni noodless të ziejnë për 2 minuta.
Pastaj vini në zjarr një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni brenda qepë dhe hudhër dhe trazojini për 1 minutë.
Shtoni brokolin dhe piperin e kuq dhe lereni për reth 3 minuta.
Shtoni brenda karkalecat, gështenja e ujit, misrin, bambunë, salcën e skallopit dhe vazhdoni t'i gatuani derisa karkalecat dhe perimet të nxehen, rreth 3 minuta më shumë.
Më pas hiqini dhe shërbejini karkalecat dhe perimet mbi një petë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment