Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Merrni një tenxhere të madhe me ujë të kripur dhe vereni të valojë.
Fusni noodless të ziejnë për 2 minuta.
Pastaj vini në zjarr një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni brenda qepë dhe hudhër dhe trazojini për 1 minutë.
Shtoni brokolin dhe piperin e kuq dhe lereni për reth 3 minuta.
Shtoni brenda karkalecat, gështenja e ujit, misrin, bambunë, salcën e skallopit dhe vazhdoni t'i gatuani derisa karkalecat dhe perimet të nxehen, rreth 3 minuta më shumë.
Më pas hiqini dhe shërbejini karkalecat dhe perimet mbi një petë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment