Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lajmë dhe pastrojmë kallamarët.
Heqim tentakulat dhe i lëmë ne anë për ti përdorur më pas gjatë gatimit.
Në një tigan hedhim vajin e ullirit, qepën, dhe tentakulat e kallamarit.
Shtojmë domatet dhe salcën e domates.
Pasi domatja ka lëshuar lëngun e saj shtojmë orizin dhe e trazojmë vazhdimisht.
Shtojmë erëzat dhe pasi orizi të ketë marrë nxehtësinë e duhur e shuajmë masën me verë.
Shtojmë pak e nga pak ujin.
Pasi masa ta ketë përthithur të gjithë ujin e heqim tiganin nga zjarri.
Në një tavë kemi bërë gati kallamarët të cilët do ti mbushim me orizin e pergatitur më parë.
I mbyllim me kruajtëset e dhëmbëve.
Pjesën e mbetur të masës e shtojmë në tavë.
Shtojmë majdanozin, menten dhe ujin.
I pjekim ne furrë në temperaturë 180 gradë.
Ju bëftë mirë1
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment