Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni një fletë pjekje në një tavë dhe ngroheni furrën në 200 gradë.
Rrihni vezët, majdanozin dhe lëngun e limonit në një tas të vogël.
Derdhni gjysmën e përzierjes së vezëve në një tas të mesëm dheshtoni brenda mocarelën.
Rezervoni përzierjen e mbetur të vezëve për vendosjen e kores.
Kthejeni një fletë tjetër pjekjeje përmbys dhe furçojeni me vaj ulliri.
Hidhni brumin në letrën e pergamenës dhe bëni një drejtkëndësh mesatar .
Përhapni përzierjen e mocarelës mbi gjysmën e brumit.
Sipër hidhni sallamin, e ndjekur nga perimet turshi dhe provolone.
Hidhni gjysmën tjetër të brumit për të mbuluar mbushjen.
Shtypni skajet e brumit për të vulosur kalconen, pastaj shponi pjesën e sipërme të brumit në disa vende me pirun.
Hidheni kalconen në letrën pergamene dhe piqeni 15 minuta.
Hiqeni nga furra dhe lyejeni me përzierjen e mbetur të vezëve, më pas vazhdoni ta piqni derisa korja të jetë e artë, 5 -10 minuta të tjera.
Lëreni të pushojë 5 minuta pastaj mund ta prisni dhe ta shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment