Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni paraprakisht furrën në 180 gradë.
Në një tas shtoni sheqerin kaf, gjalpin, sodën e bukës, kanellën, kinako, arrëmyshk, kripë, karafil, kardamom.
Shtoni kremin dhe përzijini përbërësit deri sa të bëhet një masë homogjene.
Ndërkohë shtoni pak ujë dhe filloni të përzieni sërish.
Pastaj shtoni miellin dhe vazhdoni përzierjen derisa brumi fillon të mblidhet.
Hidheni brumin mbi një sipërfaqe të pastër dhe përpiquni butësisht për të formuar një top.
Hapeni brumin në formë drejtkëndore duke e lyer pak me miell.
Përdorni një shkop që të hapni brumin.
Peten e hapur priteni me kujdes në copa më të vogla drejtëkëndore.
Copat e prera transferojini në tavë me kujdes, ku keni shtruar një letër kuzhine që biskotat mos të ngjiten.
Piqini derisa biskotat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 16 minuta, duke i kthyer nga të dyja anët nëse është e nevojshme.
Pasi të piqen lerini të ftohen dhe mund t'i shërbeni kur të doni edhe 1 muaj pas pjekjes, nëse i mbyllni hermetikisht.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment