Sugjerojmë:

Ja si mund të gatuani biskota në shtëpi

Koha e përgatitjes: 25 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • I pako sheqer kaf
  • 6 lugë gjalpë i pakripur
  • 3/4 lugë çaji sode buke
  • 3/4 lugë çaji kanellë
  • 1/2 lugë çaji kinako (miell i skuqur me sojë)
  • 1/4 lugë çaji oriz ose arrëmyshk i freskët
  • 1/8 lugë çaji kripë
  • 1/8 lugë çaji karafil
  • 1/16 lugë çaji zemër kardamom
  • 1 lugë gjelle ujë
  • 155 gr miell

Udhëzimet

1

Ngrohni paraprakisht furrën në 180 gradë.

2

Në një tas shtoni sheqerin kaf, gjalpin, sodën e bukës, kanellën, kinako, arrëmyshk, kripë, karafil, kardamom.

3

Shtoni kremin dhe përzijini përbërësit deri sa të bëhet një masë homogjene.

4

Ndërkohë shtoni pak ujë dhe filloni të përzieni sërish.

5

Pastaj shtoni miellin dhe vazhdoni përzierjen derisa brumi fillon të mblidhet.

6

Hidheni brumin mbi një sipërfaqe të pastër dhe përpiquni butësisht për të formuar një top.

7

Hapeni brumin në formë drejtkëndore duke e lyer pak me miell.

8

Përdorni një shkop që të hapni brumin.

9

Peten e hapur priteni me kujdes në copa më të vogla drejtëkëndore.

10

Copat e prera transferojini në tavë me kujdes, ku keni shtruar një letër kuzhine që biskotat mos të ngjiten.

11

Piqini derisa biskotat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 16 minuta, duke i kthyer nga të dyja anët nëse është e nevojshme.

12

Pasi të piqen lerini të ftohen dhe mund t'i shërbeni kur të doni edhe 1 muaj pas pjekjes, nëse i mbyllni hermetikisht.

Lini një koment