Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni paraprakisht furrën në 180 gradë.
Në një tas shtoni sheqerin kaf, gjalpin, sodën e bukës, kanellën, kinako, arrëmyshk, kripë, karafil, kardamom.
Shtoni kremin dhe përzijini përbërësit deri sa të bëhet një masë homogjene.
Ndërkohë shtoni pak ujë dhe filloni të përzieni sërish.
Pastaj shtoni miellin dhe vazhdoni përzierjen derisa brumi fillon të mblidhet.
Hidheni brumin mbi një sipërfaqe të pastër dhe përpiquni butësisht për të formuar një top.
Hapeni brumin në formë drejtkëndore duke e lyer pak me miell.
Përdorni një shkop që të hapni brumin.
Peten e hapur priteni me kujdes në copa më të vogla drejtëkëndore.
Copat e prera transferojini në tavë me kujdes, ku keni shtruar një letër kuzhine që biskotat mos të ngjiten.
Piqini derisa biskotat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 16 minuta, duke i kthyer nga të dyja anët nëse është e nevojshme.
Pasi të piqen lerini të ftohen dhe mund t'i shërbeni kur të doni edhe 1 muaj pas pjekjes, nëse i mbyllni hermetikisht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment