Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të shijshme për t’u servirur si pjatë e dytë, me mbushje të butë e të këndshme djathi të freskët e perimesh, këto involtini janë të thjeshta për t’u përgatitur, të buta e me shije të parezistueshme. U pëlqejnë dhe fëmijëve edhe të rriturve.
Qëroni, lani dhe prisni në kube 1 patate. Vendoseni të ziejë në ujë të kripur për 12 minuta. Kullojeni dhe shtypeni me një pirun më pas.
Merrni spinaqin, lajeni, kullojeni, dhe vendoseni në një tigan pa shtuar ujë, por vetëm pak kripë. Më pas kullojeni, shtrydheni dhe grijeni. Pastaj vendoseni në një tigan me pak vaj, kripë e piper. Përziejeni mirë, pastaj fikni zjarrin dhe shtojeni spinaqin tek ena me pataten e shtypur.
Hapni fetat e proshutës në një plan pune dhe sipër vendosuni mbushjen me spinaq. Më pas rrotullojini për të formuar involtini-t.
Ngrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tavë, lyejeni me gjalpë, vendosni involtini-t dhe sipër secilës vendosni gjysmë fete djathi. Futini në furrë për 10 minuta. Kur djathi të jetë shkrirë, hiqini nga furra dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment