Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Është një mënyrë fantastike që fëmijët tuaj të hajnë spinaq, e mos ta kuptojnë fare. Ky kek spinaqi me krem është i thjeshtë, i shijshëm dhe i shëndetshëm gjtihashtu!
Fillimisht për të përgatitur shurupin vendosni ujin dhe sheqerin në një tenxhere dhe i lini të ziejnë.
Pasi të marin një valë shtoni lëngun e limonit dhe i zieni edhe për 5 minuta të tjera.
Lani spinaqin dhe e lini të thahet. I vendosni në një tigan dhe i lini të skuqen me lëngun e vet. Më pas i kaloni në blender dhe i bëni pure.
Për të përgatitur kekun me spinaq, në një enë të thellë rrihni vezët me sheqer derisa të bëhen shkumë. Shtoni vajin, purenë e spinaqit dhe e përzieni. Në fund shtoni vaniljen, pluhurin pjekës, miellin dhe e përzieni mirë.
Pas kësaj vendoseni kekun në një formë specifike dhe e fusni në furrë në temperaturë 170 gradë celsius për 40 minuta. Pasi të jetë pjekur e nxirrni jashtë dhe e lini të ftohet për 5 minuta.
Sipër i shtoni shurupin e ngrohtë dhe prisni derisa keku ta ketë absorbuar tërësisht shurupin.
Rrihni së bashku kremin pluhur dhe qumështin, sa të krijohet një krem dhe më pas e lini në frigorifer.
Vendoseni kremin në sipërfaqen e kekut dhe përhapeni mirë. Dekorojeni kekun dhe arra dhe shërbejeni. Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment