Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një enë bashkoni vezët, sheqerin dhe i trazoni mirë me një rrahëse elektrike. Gradualisht shtoni vajin e më pas dhallin.
Në fund shtoni miellin, baking powder dhe kanellë. I rrihni mirë derisa të krijohet një brumë homogjen.
Tani erdhi momenti të shtoni karotat. I përzieni për herë të fundit.
Kalojeni masën në një tavë keku, të cilën e keni lyer më parë me pak vaj ulliri që të mos ngjisë.
E fusni në furrë kekun për gati 1 orë në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jetë gati, e nxirrni dhe e spërkasni sipër me sheqer pluhur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment