Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim do i fusni qiqrat në një tenxhere me ujë për të qendruar gjatë natës 10-12 orë.
Më pas i shpëlani, e mbushni përsëri tenxheren me ujë dhe i vendosni qiqrat të ziejnë për 45 minuta.
Në përfundim i kulloni qiqrat dhe i kaloni në një blender. Shtoni edhe një filxhan nga lëngu i zierjes së tyre.
Më pas shtoni edhe lëngun e limonit, kripë, piperin, hudhrën, tahinin dhe vajin e ullirit.
I trazoni derisa të krijoni një salcë kremoze!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment