1.Ndani mishin e sallamit në katër pjesë dhe formojeni në kulaç. Skuqeni në një tigan që nuk ngjit për 10-12 minuta, duke e rrotulluar disa herë, derisa të marrë ngjyrë të artë nga të dy anët dhe të gatuhet deri në fund.
2.Ngrohni simitet dhe shtoni qepët e skuqura brenda.
3.Pastaj shtoni mishin, fetat e mollës, majonezë dhe mustardë (nëse përdorni).
4.Mbyllni simitet dhe shërbejeni së bashku me fetat e patate të ëmbla, nëse dëshironi.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment