Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Shumë të thjeshta në përgatitje, shumë të shijshme!
Në një rrihni të verdhën e vezës me sheqerin. Më pas i shtoni të bardhën e vezës që duhet ta keni rrahur paraprakisht.
Shtoni lëngun dhe lëkurën e limonit dhe i përzieni mirë.
Tani i shtoni gradualisht miellin dhe i trazoni të gjitha bashkë.
Filloni e formoni me dorë biskotat tuaja sipas dëshirës, i lyeni me sheqer pluhur dhe i radhisni njëra pas tjetrës në një tavë.
Kështu veproni deri në fund.
I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Mos harroni të vendosni një letër kuzhine paraprakisht tek tava e pjekjes.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment