Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
E shkëlqyer për të përballuar të nxehtin e ditëve të verës, granita me kafe është një ëmbëlsirë e shijshme, ideale për të mbyllur vaktet ose për t’u servirur si një vakt zemre gjatë verës.
E thjeshtë për t’u përgatitur, edhe pa makineri akulloreje, për ta bërë më të shijshme mund ta shoqëroni me pana bimore ose kokos. Më poshtë do të gjeni recetën se si ta përgatisni pa sheqer të rafinuar dhe qumësht.
Përbërësit:
Përgatitja:
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment