Granita me kafe: receta e ftohtë e ditëve të nxehta
E shkëlqyer për të përballuar të nxehtin e ditëve të verës, granita me kafe është një ëmbëlsirë e shijshme, ideale për të mbyllur vaktet ose për t’u servirur si një vakt zemre gjatë verës.
E thjeshtë për t’u përgatitur, edhe pa makineri akulloreje, për ta bërë më të shijshme mund ta shoqëroni me pana bimore ose kokos. Më poshtë do të gjeni recetën se si ta përgatisni pa sheqer të rafinuar dhe qumësht.
Përbërësit:
250 ml kafe e ftohur
100 gr sheqer kane
Kanellë e bluar
Vanilje pluhur
Përgatitja:
Hidhni në një tenxhere 250 ml ujë me sheqerin e kanës, shtoni pak kanellë, vanilje dhe vendoseni të ziejë. Hiqeni nga zjarri, shtoni kafenë, përziejeni dhe lëreni të ftohet.
Hidheni masën në një tas qelqi dhe futeni në ngrirje.
Çdo 40 minuta, nxirreni nga ngrirja dhe më pas futeni në frigorifer. Veproni kështu derisa granita të marrë konsistencën e duhur.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment