Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një recetë fantastike e shijimit të mishit të bardhë të pulës. Pana dhe mustarda do i shtojnë akoma më shumë shijen kësaj pjate...
Filetot e pulës i rrihni me një çekiç kuzhine për t’i bërë sa më të holla.
Tek çdo fileto vendosni afërsisht 2 lugë djathë të grirë, 1 gjethe sherbele të grirë ose majdanoz nese nuk preferoni sherbelënn.
Mblidhini si role dhe fiksojini me një kruajtëse dhëmbësh.
Në një tigan hidhni pak vaj ulliri, hudhrën e shtypur dhe kur vaji të jetë ngrohur skuqini roletë e mishit nga të gjitha anët.
Spërkatini me pak kripë dhe lëng limoni.
Shtoni në tigan salcën, panën dhe i lemë në zjarr të ulët për 10 minuta afërsisht, derisa mishi të jetë skuqur aq sa duhet.
Nëse salca trashet shumë hollojeni me pak pana ose qumësht.
Sherbejini roletë së bashku me salcën, pak vaj ulliri, piper dhe majdanoz të grirë ose gjethe sherbele. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment