Gjoks pule në xhepa sfoliate

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
1115
2 gjokse pule
320 gr petë sfoliatë
150 g krem djathi me shije erëzash dhe hudhra
½ limon, lëkurë të grirë dhe të prerë në copa për t'u shërbyer
1 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për spërkatje
200 g brokoli

Ngrohni furrën në 220 gradë. Bëni një të çarë deri në gjysmë të gjokseve të pulës, më pas rrihni që të hollohen pak..

Priteni sfoliatën në gjysmë nga drejtimi i gjerësisë dhe vendosni të dyja gjysmat në një tavë. Vendosni një gjoks pule sipër secilës gjysmë, më pas mbushni në mes me kremin e djathit (mos u shqetësoni nëse rrjedh pak anash).

Hidhini sipër lëvoren e limonit dhe kripë, më pas palosni skajet e brumit drejt qendrës dhe mbyllni. Kthejeni secilin xhep në mënyrë që mbyllja të jetë nga poshtë. Lyejeni me pak vaj dhe më pas piqini për 30 minuta derisa të marrin një ngjyrë të artë.

Rreth 10 minuta para se xhepat të jenë gati, gatuajeni me avull ose zijeni brokolin derisa të zbutet. Hidhini në vaj dhe kripë. Shërbejeni së bashku me xhepat tuaj të pulës  dhe me copa limoni për t’i shtrydhur.

Komento