Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë. Bëni një të çarë deri në gjysmë të gjokseve të pulës, më pas rrihni që të hollohen pak..
Priteni sfoliatën në gjysmë nga drejtimi i gjerësisë dhe vendosni të dyja gjysmat në një tavë. Vendosni një gjoks pule sipër secilës gjysmë, më pas mbushni në mes me kremin e djathit (mos u shqetësoni nëse rrjedh pak anash).
Hidhini sipër lëvoren e limonit dhe kripë, më pas palosni skajet e brumit drejt qendrës dhe mbyllni. Kthejeni secilin xhep në mënyrë që mbyllja të jetë nga poshtë. Lyejeni me pak vaj dhe më pas piqini për 30 minuta derisa të marrin një ngjyrë të artë.
Rreth 10 minuta para se xhepat të jenë gati, gatuajeni me avull ose zijeni brokolin derisa të zbutet. Hidhini në vaj dhe kripë. Shërbejeni së bashku me xhepat tuaj të pulës dhe me copa limoni për t’i shtrydhur.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento