1. I japim një valë mishit te pulës dhe e derdhim ujin. 2. E vendosim në tavë dhe e kriposim dhe piperosim. Shtojmë dhe pak trumëz dhe vaj ulliri. 3. Pëgatisim salcën duke bashkuar reçelin e pjeshkës, mustardën dhe sojën. 4. E hedhim salcën mbi pulë. Shtojmë disa feta pjeshkë, pak chili dhe e fusim në furrë. 5. E pjekim për 35-40 minuta në temperaturë 200⁰C , deri sa salca të jetë trashur. P.s pas 20 minutave e hapim pak furrën dhe me lugë shtojmë nga lëngu i tavës sipër pulës. Kjo do të bëj që pula të ruaj butësinë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment