1. I japim një valë mishit te pulës dhe e derdhim ujin. 2. E vendosim në tavë dhe e kriposim dhe piperosim. Shtojmë dhe pak trumëz dhe vaj ulliri. 3. Pëgatisim salcën duke bashkuar reçelin e pjeshkës, mustardën dhe sojën. 4. E hedhim salcën mbi pulë. Shtojmë disa feta pjeshkë, pak chili dhe e fusim në furrë. 5. E pjekim për 35-40 minuta në temperaturë 200⁰C , deri sa salca të jetë trashur. P.s pas 20 minutave e hapim pak furrën dhe me lugë shtojmë nga lëngu i tavës sipër pulës. Kjo do të bëj që pula të ruaj butësinë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment