1. I japim një valë mishit te pulës dhe e derdhim ujin. 2. E vendosim në tavë dhe e kriposim dhe piperosim. Shtojmë dhe pak trumëz dhe vaj ulliri. 3. Pëgatisim salcën duke bashkuar reçelin e pjeshkës, mustardën dhe sojën. 4. E hedhim salcën mbi pulë. Shtojmë disa feta pjeshkë, pak chili dhe e fusim në furrë. 5. E pjekim për 35-40 minuta në temperaturë 200⁰C , deri sa salca të jetë trashur. P.s pas 20 minutave e hapim pak furrën dhe me lugë shtojmë nga lëngu i tavës sipër pulës. Kjo do të bëj që pula të ruaj butësinë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment