1. I japim një valë mishit te pulës dhe e derdhim ujin. 2. E vendosim në tavë dhe e kriposim dhe piperosim. Shtojmë dhe pak trumëz dhe vaj ulliri. 3. Pëgatisim salcën duke bashkuar reçelin e pjeshkës, mustardën dhe sojën. 4. E hedhim salcën mbi pulë. Shtojmë disa feta pjeshkë, pak chili dhe e fusim në furrë. 5. E pjekim për 35-40 minuta në temperaturë 200⁰C , deri sa salca të jetë trashur. P.s pas 20 minutave e hapim pak furrën dhe me lugë shtojmë nga lëngu i tavës sipër pulës. Kjo do të bëj që pula të ruaj butësinë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment