Sugjerojmë:

Gjoks pule në furrë me hudhër dhe parmixhano, për një vakt fantastik!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
3 persona
Kalori:
546
4 gjokse pule
Vaj ulliri
2 vezë
½ lugë gjelle piper i zi
½ lugë gjelle hudhër pluhur
2 thelpi hudhër e copëtuar
Për lyerjen: 1 filxhan miell
1 lugë çaji kripë
1 filxhan me djathë parmixhano të grirë imët

1.Ndani gjokset e pulës në dy fileto të holla.

2.Në një tas bashkoni vezët, hudhrën, hudhrën pluhur dhe piperin e zi. I përzieni mirë.

3.Ndërkohë në një tas tjetër shtoni miellin, djathin parmexhano, gjysmën e mbetur të hudhrës pluhur, piperin e zi, djathin parmexhano, kripën. I rrihni më një pirun të gjitha.

4.Tani lyeni filetot e pulës fillimisht në tasin e parë, pastaj tek i dyti me miell.

5.I vendosni në një tas, ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. I shtoni sipër vaj ulliri.

6.Pasi i keni pjekur filetot e pulës për 15 minuta me 180 gradë i hiqni nga furra. I shtoni sipër pak djathë mozarella dhe borzilok të freskët.

7.I piqni për 7-10 minuta të tjera dhe i hiqni nga furra për ti shërbyer të ngrohta.

8.Ju bëftë mirë!

Komento