Gjoks pule me kërpudha për një shije fantastike

Veshtiresia
E thjeshtë
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
4
Kalori:
454
3 filxhana me kërpudha të prera
4 gjysma të gjoksit të pulës pa lëkurë, pa kocka
2 vezë, të rrahura
1 filxhan thërrime të bukës
2 lugë gjalpë
¾ filxhan lëng pule
mocarela të prerë në feta

Ngroheni furrën në 175 gradë C.

Vendosni gjysmën e kërpudhave në një tigan dhe kaloni pulën në vezët e rrahura pastaj në thërrimet e bukës. Në tigan, shkrijeni gjalpin në nxehtësi mesatare.

Vendosni pulën në tigan duke e kalaur në të dyja anët. Vendosni pulën sipër kërpudhave, rregulloni kërpudhat e mbetura në pulë dhe sipër hidhni djathë mocarela. Shtoni lëngun e pulës në tigan.

Piqeni në furrë të parangrohur për 30 deri në 35 minuta, ose derisa mishi i pulës të mos jetë më rozë dhe lëngjet të jenë tharë.

Komento