Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Shije fantastike!
Gjokset e pulës nëse janë shumë të trasha i prisni në fileto të holla.
I marinoni me kripë, piper, specin e kuq pluhur dhe më pas i lyeni me pak miell.
I skuqni në një tigan me pak vaj ulliri. I lini 5 minuta nga secila anë.
Përgatisni salcën. I bashkoni të gjithë përbërësit bashkë në një tas dhe i përzieni mirë.
Sapo gjokset e pulës të jenë skuqur siç duhet i shtoni sipër salcën.
I lini në zjarr mesatar edhe për 5 minuta të tjera.
E shërbeni të ngrohtë mishin e pulës duke i shtuar sipër pak qepë të njomë të grirë imët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment