Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Pulën e grirë në copa hidheni në miell dhe shkundeni fort.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare shkrini 2 lugë gjelle gjalpë me 3 lugë vaj ulliri.
Kur gjalpi dhe vaji të fillojë të skuqen shtoni 2 copa mish pule dhe gatuajeni për 3 minuta.
Kur mishi të marrë ngjyrë kafe, kthejeni nga ana tjetër të skuqet për 3 minuta.
Hiqeni nga gatimi dhe transferojeni në pjatë.
Shkrini 2 lugë gjelle gjalpë dhe shtoni 2 lugë vaj ulliri.
Përsërtini procesin deri sa mishi të mbarohet.
Në tavë shtoni lëng limoni, supë pule dhe kaperi.
Kthejeni në furrë dhe lereni të vlojë.
Hidhni erëzat dhe vazhdoni ta zieni pulën.
Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni në pjatë.
Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë dhe tundeni fort sa të krijohet një masë salce.
Derdheni salcën mbi mishin e pulës dhe dekorojeni me majdanoz.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment