Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Pulën e grirë në copa hidheni në miell dhe shkundeni fort.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare shkrini 2 lugë gjelle gjalpë me 3 lugë vaj ulliri.
Kur gjalpi dhe vaji të fillojë të skuqen shtoni 2 copa mish pule dhe gatuajeni për 3 minuta.
Kur mishi të marrë ngjyrë kafe, kthejeni nga ana tjetër të skuqet për 3 minuta.
Hiqeni nga gatimi dhe transferojeni në pjatë.
Shkrini 2 lugë gjelle gjalpë dhe shtoni 2 lugë vaj ulliri.
Përsërtini procesin deri sa mishi të mbarohet.
Në tavë shtoni lëng limoni, supë pule dhe kaperi.
Kthejeni në furrë dhe lereni të vlojë.
Hidhni erëzat dhe vazhdoni ta zieni pulën.
Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni në pjatë.
Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë dhe tundeni fort sa të krijohet një masë salce.
Derdheni salcën mbi mishin e pulës dhe dekorojeni me majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment