Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 400 °.
Në një tas të mesëm, hidhni shpagujt me 1 lugë gjelle vaj ulliri, limon dhe piper të kuq.
Në një sipërfaqe të pastër prisni gjoksin e pulës nhë xhepa dhe çdo xhep mbushenime mocarela dhe shparguj.
Marinojeni me rigon, kripë dhe piper dhe mbylleni çdo xhep me kunj dhëmbësh.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vaj ulliri.
Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë të artë, rreth 5 minuta në secilën anë.
Transferojeni tiganin në furrë dhe piqeni 10 - 15 minuta më shumë.
Shtrydhni lëng limoni të freskët mbi pulën e gatuar dhe dekorojeni me djathë prmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment