Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 400 °.
Në një tas të mesëm, hidhni shpagujt me 1 lugë gjelle vaj ulliri, limon dhe piper të kuq.
Në një sipërfaqe të pastër prisni gjoksin e pulës nhë xhepa dhe çdo xhep mbushenime mocarela dhe shparguj.
Marinojeni me rigon, kripë dhe piper dhe mbylleni çdo xhep me kunj dhëmbësh.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vaj ulliri.
Shtoni mishin e pulës dhe gatuajeni derisa të marrë ngjyrë të artë, rreth 5 minuta në secilën anë.
Transferojeni tiganin në furrë dhe piqeni 10 - 15 minuta më shumë.
Shtrydhni lëng limoni të freskët mbi pulën e gatuar dhe dekorojeni me djathë prmixhano.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment