Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehim paraprakisht furrën në 200 °C.
Rreshtoni një fletë pjekje të madhe në tavë.
Mishin e pulës priteni në mes pa e prishur dhe marinojeni pak me kripë e piper dhe vendoseni në fletën e pjekjes së përgatitur.
Në një tas të mesëm, kombinoni djathin krem, spinaqin, artichoken dhe ½ filxhan mocarela.
Shtoni kripë, piper dhe specin e kuq.
Mbushni mishin e pulës me përzierjen e djathit krem dhe mbështillini copat e mbetura me nga një copë proshutë.
Hidhni sipër mocarela dhe shtoni pak vaj.
Piqini derisa të gatuhet mishi i pulës rreth 35 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment