Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Me vetëm pak përbërës, dreka juaj e së hënës do të jetë gati, në pak minuta. Shija? Sigurisht që e shkëlqyer!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Gjoksin e pulës e vendosni në tavolinën e punës dhe e marinoni me miksin e erëzave, hudhrën, specin pluhur, kripën dhe piperin.
Filloni e prisni mishin e pulës në mes, por jo plotësisht pasi duhet të krijoni një lloj xhepi.
Tek secila fusni 3 degë asparag, 1 fetë mozzarella dhe domate të thara.
Ngjesheni mirë mbushjen me duar dhe fiksojeni pse jo me një stikadent ose mund ta lidhni me spango nëse dëshironi.
Në një zjarr mesatar vendosni tiganin me pak vaj të nxehet.
Më pas vendosni gjoksin e pulës dhe i rrotulloni herë pas herë, në mënyrë që të skuqen mirë.
Pasi i keni skuqur për 3-5 minuta, do t’i vendosni në një tavë dhe i fusni në furrë për 15-20 minuta.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment