Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 250 gradë.
2.Mbuloni patatet me ujë të ftohtë në një tenxhere dhe kriposni ujin.
3.Vijeni tenxheren mbi ngrohjen mesatare dhe lereni rreth 8 minuta, pastaj vendoseni mënjanë.
4.Hidhni gjethet e rozmarinës, hudhrat, 2 lugë çaji kripë dhe piperin e kuq piper në një bord prerjeje, pastaj prisni mishin me një thikë.
5.Transferoni pasten në një tas.
6.Përzijeni mishin në lëngun e limonit dhe vajit të ullirit dhe hidheni në tigan.
7.Lereni të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë kafe ,rreth 5 minuta.
8.Kthejeni mishin nga ana tjetër, shtoni kërpudhat dhe patatet në tigan dhe rreshkisni me lëngun e limonit të mbetur.
9.Shtoni copëzat e rozmarinës dhe gjysmën e limonit të shtrydhur në tigan.
10.Futeni mishin në furrë të piqet 20 – 25 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento