Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Për marinadën, vendosni pesë përbërësit e parë në një blender.
Pritini katër domate në copa të vogla dhe shtojini në blender deri sa të bëhet një salcë.
Në një tas, kombinoni mishin e pulës dhe 2/3 filxhan nga salca dhe lëreni në frigorifer për 1 orë.
Rezervoni marinadën e mbetur për të servirje.
Vendoseni pulën në një tavë të lyer me vaj mbi nxehtësinë e mesme dhe hidhni marinadën e mbetur në tas. Piqeni mishin e pulës për 4-6 minuta në secilën anë.
Më pas piqni lehtë domatet e mbetura dhe dhe shërbejeni mishin e pjekur me domatet dhe pak nga marinada.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment