Sugjerojmë:

Gjoks pule dhe domate të pjekura në furrë

Ingredientët

  • 3-4 filxhan uthull balsamike
  • 1-4 filxhan gjethe borzilok
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 1 thelpi hudhër, e grirë
  • 1-2 lugë çaji kripë
  • 8 domate qershi
  • 4 gjysma gjoks pule pa lëkurë

Udhëzimet

1

Për marinadën, vendosni pesë përbërësit e parë në një blender.

2

Pritini katër domate në copa të vogla dhe shtojini në blender deri sa të bëhet një salcë.

3

Në një tas, kombinoni mishin e pulës dhe 2/3 filxhan nga salca dhe lëreni në frigorifer për 1 orë.

4

Rezervoni marinadën e mbetur për të servirje.

5

Vendoseni pulën në një tavë të lyer me vaj mbi nxehtësinë e mesme dhe hidhni marinadën e mbetur në tas. Piqeni mishin e pulës për 4-6 minuta në secilën anë.

6

Më pas piqni lehtë domatet e mbetura dhe dhe shërbejeni mishin e pjekur me domatet dhe pak nga marinada.

Nutrition

  • 177 Calories

Lini një koment