Gjithçka ju kanë thënë për çajin e senës është e gabuar: Ja çfarë duhet të dini para se ta përdorni

Sena është një ilaç bimor popullor që shpesh tregtohet si një metodë laksative, ndihmë për humbjen e peshës dhe detox.

Sidoqoftë, ka pak prova shkencore për të mbështetur efikasitetin e çajit të senës për shumicën e këtyre përdorimeve – përveç trajtimit të kapsllëkut.

Sena përdoret kryesisht për të lehtësuar kapsllëkun, por disa njerëz gjithashtu mund ta përdorin atë për t’u përgatitur për kolonoskopitë dhe për të menaxhuar simptomat hemorroide.

Sena tregtohet shpesh si një mjet për humbjen e peshës, por nuk ka prova që ta mbështesin këtë efekt. Për shkak të rreziqeve të saj afatgjata për shëndetin, nuk duhet të përdorni sena për të humbur peshë.

Efektet anësore të çajit sena të zakonshëm përfshijnë dhimbje barku, diarre dhe vjellje.

Efektet anësore më serioze, siç është dëmtimi i mëlçisë, mund të shfaqen nga përdorimi afatgjatë.

Lini një koment