Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Nxehim më parë furrën në 180ºC.
Presim dhe pastrojmë mirë gjethet e lakrës, presim karrotat, qërojmë dhe presim imët hudhrat.
Shtypim bajamet, pastaj i thekim derisa të marrin ngjyrë të artë. Marrim koprën pastaj presim në kubikë fetat e djathit.
Nxehim vajin në tigan në temperaturë pak mbi mesataren dhe i trazojmë për pak minuta gjethet e lakrës dhe karrotat.
Shtojmë hudhrën, farat e qimnonit dhe pak ujë.
I përziejmë, pastaj i mbulojmë me kapak dhe i lemë të gatuhen butësisht derisa perimet të jenë zbutur, për pesë minuta.
I përziejmë shpesh, duke iu shtuar ujë.
Marrim gjethet e lakrës në ujin e zier me kripë për 2 deri në 3 minuta, i kullojmë dhe i shtrijmë në një dërrasë për gatim.
Mbushim me bajame, kopër dhe me djathë mikserin e perimeve, pastaj hedhim tre lugë nga përzierja në qendër të çdo gjetheje.
I mbështjellim dhe i vendosim, duke lënë damarët e gjetheve të lakrës poshtë, në një pjatë pjekjeje.
I spërkasim me vaj, i mbulojmë dhe i lemë të piqen për 15 minuta.
I shërbejmë, duke iu hedhur sipër bajame.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment