Gjethe lakre të mbushura me karrota, bajame dhe djathë

Ingredientët

  • 1 presh
  • 750 gr karrota
  • 4 thelpinj hudhër
  • 25 gr bajame
  • Kopër të freskët
  • 3 lugë vaj ulliri
  • 1 lugë çaji fara qimnon
  • 8 gjethe lakre, të mëdha
  • Djathë

Udhëzimet

1

Nxehim më parë furrën në 180ºC.

2

Presim dhe pastrojmë mirë gjethet e lakrës, presim karrotat, qërojmë dhe presim imët hudhrat.

3

Shtypim bajamet, pastaj i thekim derisa të marrin ngjyrë të artë. Marrim koprën pastaj presim në kubikë fetat e djathit.

4

Nxehim vajin në tigan në temperaturë pak mbi mesataren dhe i trazojmë për pak minuta gjethet e lakrës dhe karrotat.

5

Shtojmë hudhrën, farat e qimnonit dhe pak ujë.

6

I përziejmë, pastaj i mbulojmë me kapak dhe i lemë të gatuhen butësisht derisa perimet të jenë zbutur, për pesë minuta.

7

I përziejmë shpesh, duke iu shtuar ujë.

8

Marrim gjethet e lakrës në ujin e zier me kripë për 2 deri në 3 minuta, i kullojmë dhe i shtrijmë në një dërrasë për gatim.

9

Mbushim me bajame, kopër dhe me djathë mikserin e perimeve, pastaj hedhim tre lugë nga përzierja në qendër të çdo gjetheje.

10

I mbështjellim dhe i vendosim, duke lënë damarët e gjetheve të lakrës poshtë, në një pjatë pjekjeje.

11

I spërkasim me vaj, i mbulojmë dhe i lemë të piqen për 15 minuta.

12

I shërbejmë, duke iu hedhur sipër bajame.

Lini një koment