Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo recetë është e thjeshtë, verore dhe ju merr pak minuta kohë...
Lani patëllxhanët dhe i prisni në feta. Vendosini në një tigan me vaj ulliri dhe skuqini nga të dyja anët. Pasi të jenë gati i lini mënjanë.
Në po të njëjtin tigan skuqni domatet me hudhrat. Prisni derisa domatet të treten tërësisht. Nëse është nevoja shtoni 1 gotë ujë.
Shtoni më pas patëllxhanët, pak kripë dhe trazojini mirë.
Në fund shtoni borzilokun dhe djathin. Gjella është gati!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment