Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sa më shumë gjellëra shtëpie në dietën tuaj! Hidhini një sugjerimit të radhës këtu tek Neps pasi është shumë i lehtë për t'u përgatitur.
Në një tenxhere hedhim vajin e ullirit dhe sapo të ngrohet vendosim mishin e pulës të prerë në copëza.
E kaurdisim mishin për 1-2 minuta sa të ndryshojë ngjyrë dhe më pas shtojmë të gjitha perimet të prera në kubikë.
Shtojmë verën dhe më pas salcën e domates, erëzat miks, kripë, piper dhe ½ gotë ujë të ngrohtë.
Vendosim kapakun dhe e lemë gatimin të ziejë avash-avash në temperaturë të ulët. Shërbejeni gjellën e ngrohtë.
Receta marrë nga: balkanweb.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment