Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Gjella me patate bëhet edhe pa mish. Dhe në fund të shijon po aq shumë. Provojeni edhe ju këtë version me recetën e Nepsit.
Qëroni patatet dhe i prisni në kubik të vegjël.
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët.
Shtoni hudhrat dhe selinonë.
Trazojini mirë dhe pas 5 minutash shtoni domatet e prera në copa të vogla dhe pa lëkurë.
Pasi domatet të jenë tretur shtoni patatet.
I përzieni mirë dhe shtoni specin pluhur e piperin.
Në fund shtoni 2-3 gota ujë të nxehtë dhe e lini gjellën në zjarr për 35 minuta. Nga fundi i shtoni një lugë gjelle kripë (jo plot).
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment