Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën e grirë imët dhe hudhrat. Shtoni më pas domatet e prera në kubik (pa lëkurë).
Pasi domatet të jenë zbutur tërësisht, i shtoni perimet. Karotat dhe patatet i prisni në copa të vogla ndërsa bizelet i lani mirë.
I përzieni mirë. Në një filxhan me ujë të vakët, tresni vegetën. Shtojani më pas gjellës, së bashku me ujin.
E lini gjellën në zjarr për 30-35 minuta. Nga fundi i shtoni kripën, piperin dhe pak koper nëse dëshironi. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment