Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Shkrini gjalpin në një tigan.
Gatuani qepë dhe hudhër në gjalpë të shkrirë për 5 minuta, duke e nxitur herë pas here.
Hidheni përzierjen në një tas të madh të ftohet për 5 minuta.
Kombinoni mishin e pulës, thërrimet e bukës, vezë, 1/4 filxhan katchup, salcë Worcestershire, kripë dhe piper me përzierjen e qepës.
Shtypni mishin në një tavë dhe sipër përhapni ketchupin.
Piqini në një furrë 350 gradë për 50-55 minuta.
Hiqini nga furra dhe lerini të qëndrojnë 5 minuta para se ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment