Gin tonic, receta e shëndetshme mesdhetare. Më pak gin, më shumë qitro e kastravec
Është pija më e konsumuar në botë. Ka lindur në vitin 1700, falë oficerëve britanikë që shërbenin në Indi. Por sot , mund ta përgatisim edhe në shtëpi me disa variante tonat, shumë mesdhetare.
Mjafton të evitoni dozën e lartë të gin (në raportin 1 me 1 me ujin tonik) dhe të mbështeteni tek një dozë më pak e fortë (1/3 gin dhe 2/3 ujë tonik).
Duke përfituar nga fantazia mesdhetare, për shembull limoni, apo qitroja e kastraveci, mund t’i japim një shije shumë specifike dhe shumë personale.
Përbërësit:
1/3 gin
2/3 ujë tonik
1 fetë limon
1 fetë qitro
2 feta kastravec
Akull
Përgatitja:
Mbushni një gotë me akull, hidhni gin-in e më pas ujin tonik, shtrydhni fetën e limonit dhe dekorojeni gotën me kastravec e qitro.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment