Gin tonic, receta e shëndetshme mesdhetare. Më pak gin, më shumë qitro e kastravec
Është pija më e konsumuar në botë. Ka lindur në vitin 1700, falë oficerëve britanikë që shërbenin në Indi. Por sot , mund ta përgatisim edhe në shtëpi me disa variante tonat, shumë mesdhetare.
Mjafton të evitoni dozën e lartë të gin (në raportin 1 me 1 me ujin tonik) dhe të mbështeteni tek një dozë më pak e fortë (1/3 gin dhe 2/3 ujë tonik).
Duke përfituar nga fantazia mesdhetare, për shembull limoni, apo qitroja e kastraveci, mund t’i japim një shije shumë specifike dhe shumë personale.
Përbërësit:
1/3 gin
2/3 ujë tonik
1 fetë limon
1 fetë qitro
2 feta kastravec
Akull
Përgatitja:
Mbushni një gotë me akull, hidhni gin-in e më pas ujin tonik, shtrydhni fetën e limonit dhe dekorojeni gotën me kastravec e qitro.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment