Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Është pija më e konsumuar në botë. Ka lindur në vitin 1700, falë oficerëve britanikë që shërbenin në Indi. Por sot , mund ta përgatisim edhe në shtëpi me disa variante tonat, shumë mesdhetare.
Mjafton të evitoni dozën e lartë të gin (në raportin 1 me 1 me ujin tonik) dhe të mbështeteni tek një dozë më pak e fortë (1/3 gin dhe 2/3 ujë tonik).
Duke përfituar nga fantazia mesdhetare, për shembull limoni, apo qitroja e kastraveci, mund t’i japim një shije shumë specifike dhe shumë personale.
Përbërësit:
Përgatitja:
Mbushni një gotë me akull, hidhni gin-in e më pas ujin tonik, shtrydhni fetën e limonit dhe dekorojeni gotën me kastravec e qitro.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment