Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përgatitini qoftet vetë dhe kështu do të jeni të sigurtë për cilësinë e asaj çka po hani! Receta ju merr vetëm disa minuta kohë...
Fetat e bukës i thekni në toster dhe më pas i grini imët me dorë.
Në një tas bashkoni mishin e viçit të grirë, vezë, bukën.
I trazoni mirë dhe shtoni qepën e grirë imët, hudhrat pak kripë e piper. Provojeni shijen për të kontrolluar balancat e erëzave.
Më pas formoni disa toptha të vegjël me dorë. I rrumbullakosni mirë dhe i vendosni për t'i skuqur në një tigan të thellë ku keni nxehur paraprakisht vajin e lulediellit.
Skuqini mirë qoftet, i lini të ftohen disi dhe më pas shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment