Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kombinoni miellin, kripën, trumzën, gjalpin dhe ujin në një procesor ushqimi.
Brumin e punoni mirë me dorë dhe e mbuloni me një qese kuzhine. E lini në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë.
Më pas e nxirrni brumin dhe e hapni me ndihmën e një petëze.
Në qendër vendosni djathin gorgonzola, fetat e dardhës dhe bajamet e copëtuara.
Anët e galetës i mblidhni pak sikurse në foto.
E vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
E fusni në furrë për 40-45 minuta.
Pasi të jetë gati e nxirrni dhe i shtoni sipër uthullën dhe mjaltin.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment