Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Filloni të përgatisni përbërësit, duke i larë, qëruar dhe duke i prerë në feta.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni pançetën, kërpudhat. Pas disa minutash shtoni qepën e njomë, trumzën, kripën dhe piperin e kuq. I lini në zjarr për 10 minuta.
Ndërkohë në një enë rrihni mirë vezët. Shtoni qumështin, kripë dhe djathin parmexhano. I trazoni mirë.
Tani e shtoni masën që përgatitët tek kërpudhat. I lini për 4 minuta.
Sapo të shikoni që vezët po mpiksen është koha ta transferoni masën në një tavë dhe ta fusni në furrë.
E piqni për 15-18 minuta, derisa fritata të marë një ngjyrë kafe të artë.
Në fund e shërbeni fritatën me më shumë trumzë sipër dhe qepë jeshile. Ju bëftë mirë!
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment