Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ju kishte marrë malli për pak frikase?
Kaurdisim mishin e qingjit me pak gjalpë, kripë dhe piper. E shuajmë me ujë dhe e lëmë të ziejë për gati 40 minuta.
Shtojmë selinonë, karotat, qepët dhe patatet e prera dhe i ziejmë 20 minuta. Në tigan kaurdisim miellin dhe gjalpin, e shuajmë me qumësht dhe e përziejmë me tel kuzhine që mos na formohen kokrra.
E shtojmë kremin tek mishi dhe e ziejmë 2 minuta sa masa të njëtrajtësohet.
Rrahim në tas të verdhën e vezës me limon. Shtojmë ngadalë lëng nga mishi dhe më pas e hedhim të gjithë në tenxhere.
E rregullojmë me kripë, piper dhe kopër të freskët. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga blogu: "Papare, the beauty of small things".
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment