Sugjerojmë:

Fokaçe në tigan. Për 15 minuta e keni në tavolinë

300 gr miell 00
150 gr ujë
Pak kripë
Pak vaj ulliri
Gjysmë bustine maja pluhur
Erëza sipas dëshirës
Për mbushjen: Djathra, Perime, Sallamra (sipas dëshirës)

1.Në një enë shtoni miellin, vajin, kripën, ujin e majanë derisa të krijoni një brumë të butë dhe homogjen. Nëse doni një fokaçe të thjeshtë, hapeni brumin 0.5 cm, lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta për çdo anë. Nëse doni një fokaçe të mbushur, ndajeni brumin përgjysmë.
2.Hapni me petëz gjysmat e brumit, por jo shumë të trasha se fryhen në tigan. Mbushni gjysmën e parë me perime e djathë apo sallam dhe mbylleni me gjysmën tjetër.
3.Lyeni tiganin me vaj dhe piqeni për 5 minuta në çdo anë. Fokaçja juaj është gati për në tryezë.

Lini një koment