Fillojeni mëngjesin ëmbël me waffles dhe luleshtrydhe
2 gota miell
3-1 / 2 lugë çaji pluhur pjekje
3/4 filxhan sheqer
2 vezë të mëdha
1-1 / 2 gota qumësht
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 filxhan gjalpë, i shkrirë
Feta luleshtrydhesh të freskëta ose shurup
1.Në një tas kombinoni miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekje. 2.Në një tas tjetër, rrihni lehtë të verdhat e vezëve. 3.Shtoni qumësht, gjalpë dhe vanilje dhe përzieni mirë. 4.Hidhini tek përbërësit e thatë dhe përzijini derisa të kombinohen. 5.Rrihni mirë të bardhat e vezëve derisa të formohet masa kremoze dhe shtojeni tek brumi i përgatitur. 6.Më pas hidheni brumin të piqet në enën e përshtatshme për waffles. 7.Shërbejeni me feta luleshtrydhesh dhe shurup sipër. 8.Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment