Përgatitja e filetos
Skuqim fileton e viçit në një tigan me gjalpë në zjarr të lartë për 1-2 minuta nga secila anë, derisa të marrë një kore të artë. E heqim dhe e lyejmë menjëherë me mustardën Dijon. E lëmë të ftohet.
Përgatitja e përzierjes me kërpudha (duxelles)
Në të njëjtin tigan, shtojmë kërpudhat, qepën dhe trumzën. I gatuajmë derisa të avullojë i gjithë lëngu. E lëmë të ftohet.
Mbështjellja me proshutë dhe kërpudha
Vendosim një shtresë të hollë me proshutën parma mbi një letër plastike. Sipër saj shtrojmë përzierjen e kërpudhave. Vendosim fileton në mes dhe, me ndihmën e letrës plastike, e mbështjellim mirë. E fusim në frigorifer për 20 minuta.
Mbështjellja me brumë sfoglia
Hapim brumin sfoglia dhe vendosim fileton e mbështjellë në mes. E mbështjellim me kujdes brumin, duke e vulosur mirë skajet. Sipërfaqen e lyejmë me vezën e rrahur dhe bëjmë disa prerje të vogla për dekorim.
Pjekja
E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 30-35 minuta, derisa brumi të marrë ngjyrë të artë. Për një fileto medium-rare, temperatura e brendshme duhet të arrijë 55-60°C.
Shërbimi
E lëmë të pushojë për 10 minuta para se ta presim në feta.
Shoqërohet me: Pure patatesh, perime të pjekura dhe një salcë me verë të kuqe. Kjo pjatë klasike dhe elegante është perfekte për një darkë festive.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento