Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hedhim lëngun e mollës në një tenxhere të madhe të ngadaltë dhe përziejmë sheqerin kaf dhe mustardën, duke i trazuar derisa sheqeri kaf të tretet.
Përziejmë erëzat dhe shtrijmë copat e filetos në përzierjen e lëngut të mollës.
I hedhim sipër patate të kuqe, karrota, qepë dhe copa lakre.
Hedhim të gjithë përbërësit në masën e lëngshme.
I mbulojmë dhe i gatuajmë në temperaturë të lartë derisa mishi i viçit të kripur të bëhet shumë i butë, për 4-5 orë.
Ndajmë mishin në feta shumë të holla dhe e shërbejmë me perime.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment