Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Hedhim lëngun e mollës në një tenxhere të madhe të ngadaltë dhe përziejmë sheqerin kaf dhe mustardën, duke i trazuar derisa sheqeri kaf të tretet.
Përziejmë erëzat dhe shtrijmë copat e filetos në përzierjen e lëngut të mollës.
I hedhim sipër patate të kuqe, karrota, qepë dhe copa lakre.
Hedhim të gjithë përbërësit në masën e lëngshme.
I mbulojmë dhe i gatuajmë në temperaturë të lartë derisa mishi i viçit të kripur të bëhet shumë i butë, për 4-5 orë.
Ndajmë mishin në feta shumë të holla dhe e shërbejmë me perime.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment